27-годишен въоръжен мъж държа шест часа заложници в магазин на Apple в

...
27-годишен въоръжен мъж държа шест часа заложници в магазин на Apple в
Коментари Харесай

Въоръжен държа 6 часа заложници в магазин на Apple в Амстердам, сред тях и българин 

27-годишен въоръжен мъж държа шест часа заложници в магазин на Apple в центъра на Амстердам. Нападателят, който е желал откуп от 200 млн. евро в криптовалута, беше обезвреден късно във вторник, съобщи Франс прес.

По време на заложническата драма нападателят се е свързал с полицията и е изискал 200 млн. евро в криптовалута и безвредно овакантяване на магазина. Заплашвал е да се взриви и изпратил фотография на районния ефирен оператор AT5, на която се вижда, че носи нещо, което наподобява като жилетка-бомба. 

Преди обезвреждането на нападателя няколко души съумели сами да изоставен магазина, включително и 44-годишен българин. От полицията похвалиха българина, че е реагирал бързо и се е измъкнал, когато е била доставена вода по искане на похитителя, с което е оказал помощ за по-бързото залавяне на въоръжения мъж. 

Нападателят е бил задържан, откакто побягнал от постройката малко преди среднощ българско време в гонене на избягалия българин и бил блъснат от кола на силите на реда. Той е откаран в болница с сериозни пострадвания, само че преди този момент робот го е огледал, до момента в който лежал на улицата, за съществуване на експлозиви. Полицията не оповестява нищо за положението му, нито какви са били претекстовете за дейностите му.

" Ние сме необикновено признателни, че нашите чиновници и клиенти в Амстердам са в сигурност по-късно ужасяващото прекарване. Бихме желали да благодарим на локалните чиновници на реда за изключителната им работа и за продължаващото следствие. Нашите екипи и клиенти започнаха бързи дейности и демонстрираха невероятна мощ и увереност, и ние сме доста признателни за поддръжката и грижата, които си оказаха един на различен при такива сложни условия ", показват от Apple в изказване във връзка на заложническата обстановка.

: A gunman took people hostage at the Apple store in.

He appears to be using an SMG which seems to be a possible Škorpion vz. 61 (or its Yugoslavian/Serbian copy: Zastava M84).
— War Noir ☃️ (@war_noir)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР